Over Mantrailing Overijssel

José Gonkel

Na afronding van de opleiding kynologisch instructeur en gedragstherapeut, heb ik van af 2007 een gedragspraktijk voor honden. Daarnaast geef ik mantrail cursussen en ben met mijn eigen honden actief bij diverse reddingshondengroepen.

Dat doe ik met mijn hond Fox in de discipline zoeken op de vlakte, bossen en velden; op het puin en in gebouwen. Met mijn hond Bailey ben ik actief in de discipline mantrailen.

Verder volg ik natuurlijk de ontwikkelingen op mantrailgebied, onder andere door deelname aan seminars in binnenland, Europa en in Amerika. Zowel mijn ervaring, als het kunnen lezen van de lichaamstaal bij vele soorten honden, geduld hebben en persoonlijk & op maat werken, zijn voordelig bij het geven van mantrail cursussen. Het zelf ervaren van de leerprocessen, door het zoekwerk met eigen honden is “een must” vind ik.

Ook in mijn gedragspraktijk komen observatie van honden en mensen; het geven van instructie en het afstemmen van een passende aanleermethode, continue aan de orde.

Met veel plezier zie ik gemotiveerde speurteams tegemoet!!

-José

Mantrailing Overijssel staat open voor samenwerking; delen van kennis, verdieping en verheldering, uitwisselen van vraagstukken en vergroten van een inspirerend netwerk. Wij hechten waarde aan respect en integriteit.